Haring Party 2017

Vrijdag 16 juni 2017 is de 14e editie van de Haring Party gehouden waarbij onze leden, partners en genodigden zich tegoed deden aan verse haring, paling, oesters en andere lekkernijen. De beelden (zie hieronder) spreken voor zich.

Speciale dank gaat uit naar alle supporters zonder wie dit feest niet mogelijk zou zijn geweest. Alle foto’s bekijken? klik hier.

In 2017 zijn zelfs 2 winnaars van de Gouden Haring uitgeroepen, Joyce van Ombergen en Bert Riemslag.

Bekijk dit filmpje (uit 2016) voor een impressie van de MDBC Haring Party

 

 

Supporters van de Haring Party 2017


supporters 2017
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw Haring, Paling en Oesters
De Haring Party is genieten van nieuwe haring, oesters en paling van “de vismeester uit Rotterdam” Schmidt Zeevis. Ook dit jaar rekenen we weer op een groot gezelschap van zo’n 250 aanwezigen.

Wie ontvangt de Gouden Haring?
De prestigieuze “Gouden Haring” wordt uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”

Ontvangers van de prestigieuze “Gouden Haring” in de opeenvolgende jaren

 • In 2004: Henny ten Brink. Voormalig lid RvB Elsevier en “founding father” van de Nederlandse haring party.
 • In 2005: Pia Beck, “The Flying Dutches”
 • In 2006: Maître Theodore de Vries. Culinaire innovatie aan de CdS.
 • In 2007: Anne-Marie Kraan . Gedurende vele jaren de vis sponsor van de MDBC Haring Party.
 • In 2008: Rudi Van den Berg, “Video Promoción”
 • In 2009: Z.E. mr. Como Van Hellenberg Hubar . NL Ambassadeur te Madrid.
 • In 2010: Henk Baay. Mede oprichter, -en eerste president van de MDBC.
 • In 2011: Schilo van Coevorden. Meester Kok bij Finca Cortesin.
 • In 2012: Hans Wohl. Organisator van “ Marbella 5 days Walking”
 • In 2013: Kees van Riel , Voorzitter NCCS
 • In 2014: Jeroen van der Weijden , verslaggever alhier voor o.a. Telegraaf
 • In 2015: Stefania van Lieshout, blogster met accent op Malaga en (Zuid) Spanje
 • In 2016: Mieke Kamerbeek, oprichter van Club Tulipan en organisator van Andalusian Dutch Open.

Haring Party 2015 – Grote opkomst bij Haring Party Marbella Dutch Business Club

Op zaterdag 20 juni a.s. vond op het strand bij hotel Puente Romano in Marbella de 12e editie van de Haring Party van de Marbella Dutch Business Club plaats.

De opkomst was dit jaar groot: 240 prachtig geklede dames en heren wilden het leukste netwerkevenement van het jaar meemaken.

De gasten genoten van Hollandse Nieuwe haring van Schmidt Zeevis uit Rotterdam en van andere zilte delicatessen, waaronder paling en oesters. Ook oude Hollandse kaas en jenever ontbraken niet op het typisch Hollandse feest.

BDAY_30062015 (154 of 223)De Haring Party 2015 werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. Dankzij hun financiële bijdragen kon het evenement ook dit jaar weer plaatsvinden. Muzikale omlijsting werd verzorgd door Lou Prince, bekend van radio & televisie (o.a. Business Class van Harry Mens). Deze ras-entertainer wist met zijn zwoele stem de dansvoer snel vol te krijgen. Daarnaast was er een optreden van Tijs Groen, die in 2013 als tweede eindigde bij het TV programma “De beste gitarist van Nederland”. Tijs bespeelde verschillende gitaren (zowel akoestische, elektrische als basgitaar) en vormde die on-stage met technologische hulpmiddelen in zijn eentje om tot een complete band.

Aan de gasten werd dit jaar een donatie gevraagd voor Bancosol, de Spaanse voedselbank die dagelijks 15.000 gezinnen in de regio Marbella van levensmiddelen voorziet. Dankzij de bijdragen is een flink bedrag beschikbaar voor de gezinnen die dit zo nodig hebben.

BDAY_30062015 (195 of 223)De Gouden Haring, de jaarlijks uitgereikte trofee voor een Nederlander die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van de goede naam van Nederland, ging dit jaar naar Stefania van Lieshout. Zij blogt met grote regelmaat onder andere over lekker eten, het leven als emigrant en citytrips.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw was dit jaar de verkiezing van de dame met de mooiste hoed. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door Femke Utrecht, met haar fraaie creatie van tulpen en klompen.

BDAY_30062015 (198 of 223)Er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd feest. Reikhalzend wordt er alweer uitgekeken naar de Haring Party van volgend jaar, die zal plaatsvinden op 18 juni. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: er wordt gewerkt aan het binnenhalen van een bekende gast!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie: Bert Riemslag, tel. 639560324

Websites:
marbelladutchbusinessclub.nl
www.louprince.com
www.tijsgroen.nl
www.bancosol.info
stefaniavanlieshout.com

Met dank aan onze supporters


supporters 2017