Haringparty 2020 geannuleerd ivm Covid-19

De aankomende, 17e editie van de Haringparty zal ivm Covid-19 worden verplaatst naar juni 2021.

Het zal dan hoogstwaarschijnlijke weer gehouden worden op een zaterdagavond van 19:30 tot 23:00 uur in “El Chiringuito” op het strand van Puente Romano.

Puente Romano reikt ook dan weer een spectaculaire prijs uit voor de mooiste hoed.

Schitterende locatie

Om naar Puente Romano te komen raden wij van harte taxi´s aan, veilig en gemakkelijk. Komt u toch met eigen vervoer dan kunt u gebruik maken van de Valet Service met buggy´s.

De avond wordt omlijst door lekkere live muziek en later op de avond kan er heerlijk gedanst worden.

Hollandse Nieuwe en nog veel meer!

De “vismeester uit Rotterdam”, Schmidt Zeevis, zorgt er wederom voor dat we kunnen genieten van de vers aangevoerde Hollandse Nieuwevakkundig schoongemaakt door Suus, onze “Haring dame”.

Maar er zijn nog veel meer lekkernijen die door diverse chefs van Puente Romano worden bereid met de specialiteiten van Schmidt Zeevis en bijzondere Spaanse producten, gepresenteerd op en rondom de Raw Ice Bar en dat levert bijzondere smaak sensaties op. Natuurlijk ook weer heerlijke oesters, charmant geopend en geserveerd door onze Oester Vedettes.

De mooiste hoed

Elk jaar geweldig om te zien hoe de aanwezige dames hun best doen om deze speciale trofee te winnen met hun prachtige hoofdtooisels en feestelijke kleding, het totaal wordt beoordxºeeld door een onpartijdige jury.

De dame met de mooiste hoed wint deze keer een Weekend Gratis Verblijf voor 2 personen in Puente Romano.

Deze fantastische prijs wordt aangeboden door Hotel Puente Romano.

Wie ontvangt de Gouden Haring?

De prestigieuze “Gouden Haring” wordt ieder jaar uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”.

Vorig jaar was het Marijke de Nier van Residencia Estates. Wie wordt het dit jaar? Op 15 Juni wordt pas laat op de avond de trotse winnaar bekend gemaakt….altijd een mooi en spannend moment!

Onder elkaar

Bijpraten, lachen, netwerken en natuurlijk ook dansen, het kan allemaal op dit grootse jaarlijkse festijn. De swingende muziek en presentatie wordt verzorgd door Ger Vos.

De Haring Party is dan ook de ideale gelegenheid om vrienden en (zaken)relaties uit te nodigen.

U kunt zelf ook gasten uitnodigen voor de toegangsprijs van € 100,- per persoon (inclusief BTW) waarvan € 10,- naar ons goede doel gaat (zie onder voor meer info).

De aanmeldlink voor uw gasten treft u aan in de e-mailbevestiging van uw aanmelding. Uw gasten ontvangen hun toegangsbewijs per e-mail in pdf formaat, direct na het afronden van uw bestelling.

Toegangsbewijzen kunt u kopen op naam van uw bedrijf, of privé.

Bijgaand nogmaals de link naar het aanmeldformulier. Meer informatie over de dress code vindt u in de bevestiging van uw aanmelding.

Aanmelden: Klik hier voor aanmelden!

Ons goede doel: Debra, “The Butterfly Children Charity”

De “vlinderziekte” heet officieel Epidermolysis Bullosa, een erfelijke en tot op heden ongeneeslijke huidaandoening die spontaan blaren op de huid doet ontstaan. Bijna elke maand wordt in Spanje een kind geboren met deze aandoening. Debra biedt direct hulp aan de ouders, maar geeft ook voorlichting aan medici.

Charo van Hulst zet zich al jaren in voor Debra, de Spaanse organisatie die hulp biedt aan “Butterfly children”, verwijzend naar de tere huid van kinderen die aan deze ziekte lijden.

Wilt u meer weten over het werk van Debra en deze bijzondere ziekte? Hier vindt u enkele links:

• Debra

• Vlinderkind

– | –

 Supporters van de Haring Party 2019

supporters Haring Party 2018

Haring Parties voorgaande jaren

2018

De 15e editie van de Marbella Dutch Business Haring Party is gehouden op zondag 17 juni 2018 en was een groot succes.

Op het strand van Puente Romano deden 275 zich tegoed aan verse haring, oesters, sushi en andere lekkernijen.

De sfeer was geweldig! Ger Vos en Mariska van Kolck zorgden voor muzikaal spektakel.

Bekijk hier de foto´s.

Gouden Haring 2018

Winnaar van de Gouden Haring 2018 is Marijke de Nier van Residencia Estates.

Schitterende locatie
De Haring Party vond plaats in de nieuwe parel van Puente Romano; “Chiringuito Ibiza” naast restaurant Sea Grill. The place to be volgens insiders.

De avond werd omlijst door passende live muziek en later op de avond kan er gedanst worden.

Hollandse Nieuwe en nog veel meer!
De “vismeester uit Rotterdam”, Schmidt Zeevis, zorgde ervoor dat werd genoten van vers aangevoerde Hollandse Nieuwe en er werden regelmatig allerlei lekkernijen geserveerd, zoals wilde zalmpalingkaviaar, een smakelijk vissoepje en natuurlijk ook heerlijke oesters.

De mooiste hoed
Deze charmante dame won dit jaar de prijs voor de mooiste hoed.

Hotel Puente Romano fêteert haar en haar partner op een geheel verzorgd weekendje in het mooie hotel.

 Supporters van de Haring Party 2019

supporters 2018

—-

Haring Party 2017

Vrijdag 16 juni 2017 is de 14e editie van de Haring Party gehouden waarbij onze leden, partners en genodigden zich tegoed deden aan verse haring, paling, oesters en andere lekkernijen. De beelden (zie hieronder) spreken voor zich.

Speciale dank gaat uit naar alle supporters zonder wie dit feest niet mogelijk zou zijn geweest. Alle foto’s bekijken? klik hier.

In 2017 zijn zelfs 2 winnaars van de Gouden Haring uitgeroepen, Joyce van Ombergen en Bert Riemslag.

Bekijk dit filmpje (uit 2016) voor een impressie van de MDBC Haring Party

 

Nieuwe Haring, Paling en Oesters
De Haring Party is genieten van nieuwe haring, oesters en paling van “de vismeester uit Rotterdam” Schmidt Zeevis. Ook dit jaar rekenen we weer op een groot gezelschap van zo’n 250 aanwezigen.

Wie ontvangt de Gouden Haring?
De prestigieuze “Gouden Haring” wordt uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”

Ontvangers van de prestigieuze “Gouden Haring” in de opeenvolgende jaren

 • In 2004: Henny ten Brink. Voormalig lid RvB Elsevier en “founding father” van de Nederlandse haring party.
 • In 2005: Pia Beck, “The Flying Dutches”
 • In 2006: Maître Theodore de Vries. Culinaire innovatie aan de CdS.
 • In 2007: Anne-Marie Kraan . Gedurende vele jaren de vis sponsor van de MDBC Haring Party.
 • In 2008: Rudi Van den Berg, “Video Promoción”
 • In 2009: Z.E. mr. Como Van Hellenberg Hubar . NL Ambassadeur te Madrid.
 • In 2010: Henk Baay. Mede oprichter, -en eerste president van de MDBC.
 • In 2011: Schilo van Coevorden. Meester Kok bij Finca Cortesin.
 • In 2012: Hans Wohl. Organisator van “ Marbella 4 days Walking”
 • In 2013: Kees van Riel , Voorzitter NCCS
 • In 2014: Jeroen van der Weijden , verslaggever alhier voor o.a. Telegraaf
 • In 2015: Stefania van Lieshout, blogster met accent op Malaga en (Zuid) Spanje
 • In 2016: Mieke Kamerbeek, oprichter van Club Tulipan en organisator van Andalusian Dutch Open.
 • In 2017: Joyce van Ombergen van JongLeren en Bert Riemslag van de MDBC.
 • In 2018: Marijke de Nier, eigenaar en oprichter van Residencia Estates.

Haring Party 2015 – Grote opkomst bij Haring Party Marbella Dutch Business Club

Op zaterdag 20 juni a.s. vond op het strand bij hotel Puente Romano in Marbella de 12e editie van de Haring Party van de Marbella Dutch Business Club plaats.

De opkomst was dit jaar groot: 240 prachtig geklede dames en heren wilden het leukste netwerkevenement van het jaar meemaken.

De gasten genoten van Hollandse Nieuwe haring van Schmidt Zeevis uit Rotterdam en van andere zilte delicatessen, waaronder paling en oesters. Ook oude Hollandse kaas en jenever ontbraken niet op het typisch Hollandse feest.

BDAY_30062015 (154 of 223)De Haring Party 2015 werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. Dankzij hun financiële bijdragen kon het evenement ook dit jaar weer plaatsvinden. Muzikale omlijsting werd verzorgd door Lou Prince, bekend van radio & televisie (o.a. Business Class van Harry Mens). Deze ras-entertainer wist met zijn zwoele stem de dansvoer snel vol te krijgen. Daarnaast was er een optreden van Tijs Groen, die in 2013 als tweede eindigde bij het TV programma “De beste gitarist van Nederland”. Tijs bespeelde verschillende gitaren (zowel akoestische, elektrische als basgitaar) en vormde die on-stage met technologische hulpmiddelen in zijn eentje om tot een complete band.

Aan de gasten werd dit jaar een donatie gevraagd voor Bancosol, de Spaanse voedselbank die dagelijks 15.000 gezinnen in de regio Marbella van levensmiddelen voorziet. Dankzij de bijdragen is een flink bedrag beschikbaar voor de gezinnen die dit zo nodig hebben.

BDAY_30062015 (195 of 223)De Gouden Haring, de jaarlijks uitgereikte trofee voor een Nederlander die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van de goede naam van Nederland, ging dit jaar naar Stefania van Lieshout. Zij blogt met grote regelmaat onder andere over lekker eten, het leven als emigrant en citytrips.

Nieuw was dit jaar de verkiezing van de dame met de mooiste hoed. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door Femke Utrecht, met haar fraaie creatie van tulpen en klompen.

BDAY_30062015 (198 of 223)Er kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd feest. Reikhalzend wordt er alweer uitgekeken naar de Haring Party van volgend jaar, die zal plaatsvinden op 18 juni. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: er wordt gewerkt aan het binnenhalen van een bekende gast!

Voor meer informatie: Bert Riemslag, tel. 639560324

Websites:
marbelladutchbusinessclub.nl
www.louprince.com
www.tijsgroen.nl
www.bancosol.info
stefaniavanlieshout.com

Met dank aan onze supporters

supporters 2017