Charity 2019 – 2020

DEBRA – The Butterfly Children Charity

De “vlinderziekte” heet officieel Epidermolysis Bullosa, een erfelijke en tot op heden ongeneeslijke huidaandoening die spontaan blaren op de huid doet ontstaan. Bijna elke maand wordt in Spanje een kind geboren met deze aandoening. Debra biedt direct hulp aan de ouders, maar geeft ook voorlichting aan medici.

Charo van Hulst zet zich al jaren in voor Debra, de Spaanse organisatie die hulp biedt aan “Butterfly children”, verwijzend naar de tere huid van kinderen die aan deze ziekte lijden. Wil je meer weten over het werk van Debra en deze bijzondere ziekte? Hier vind je enkele links: Debra | Vlinderkind

 

Charity 2016 – 2018

MDBC steunt Free a GirlOVER FREE A GIRL

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De NGO is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 8 jaar heeft Free a Gril bijgedragen aan de bevrijding van 3.785 meisjes uit bordelen in Azië (update: 10-12-2016).

De MDBC is blij dat wij Free a Gril financieel een hart on de riem kunnen steken. Tijdens de Haring Party 2016 is voor het eerst gelegenheid geboden aan de leden en gasten om een donatie ten gunste van Free a Girl te doen waar ruimhartig aan gevolg is gegeven.

Op 1 november 2017 is een zeer succesvolle Charity Night georganiseerd in het Kasteel van Monda. Bekijk hier de flyer.

In 2018 wordt een nieuwe Charity Avond georganiseerd op maandag 13 augustus. Binnenkort verschijnt meer informatie over deze avond op deze pagina.

01f89928130ba11ae03287551d273b075a76a796e1MDBC STEUNT DE VOEDSELBANK

Opnieuw ondersteundde de Marbella Dutch Business Club de voedselbank Marbella “Banco de Alimentos” welke dagelijks 10.000 gezinnen van eten en drinken voorziet. De distributie gebeurt via 54 aangesloten instellingen zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis.

Het team van Residencia Estates stond, zoals ook voorafgaande jaren, bij de Mercadona in Elviria/Las Chapas, op vrijdag- en zaterdagmorgen van 09.00 tot 14.00.

De leden die eerder hebben meegedaan weten hoeveel plezier we hebben en succesvol we zijn met de opbrengst.

Charity 2015

0158c96b6eaf8d3c5c5430c02dc978ba7de3549969Ook dit jaar werd er weer op grote schaal voedsel opgehaald voor de 65.000 gezinnen in de provincie Málaga die hier regelmatig een beroep op (moeten) doen. Bij de Mercadona in Elviria droeg een achttal leden van onze club, samen met Marijke de Nier en haar damesteam van Residencia Estates, hun steen(tje) bij aan deze sympathieke actie.

Het is nu al het derde jaar op rij dat we als club hieraan meedoen. Evenals in voorgaande jaren was de medewerking van zowel de supermarkt als de klanten hartverwarmend. Van een paar pakken rijst of macaroni tot en met volle winkelwagens met luiers en kindervoeding werden gul aan ons overhandigd en vulden vervolgens de grote containers van Bancosol. Meer foto´s zie je hier. Meer lezen? Klik hier.

Charity 2014

Banco de Alimentos inzameling door leden MDBCIn 2014 verdiende opnieuw de Bancosol (voedselbank) de aandacht van onze leden. Velen schreven zich in voor het inzamelen van voedsel, wat een groot succes werd.

Charity 2013

In 2013 verdiende opnieuw de Bancosol (voedselbank) de aandacht van onze leden. Allereerst met een inzamelingsactie waar een groot aantal leden zich verdienstelijk heeft kunnen maken.

En uiteraard de Charity Avond zelf. IMG_0353Met 32 aanwezigen had de Charity Avond in Nueva Kaskada dit jaar een besloten en gezellig karakter. De prijzenpot was goed gevuld en gemiddeld kocht men 8 loten. De opbrengst van 2500 euro komt ten goede van de Banco de Alimentos (voedselbank), de Bancosol.

De aanwezigen gaven via een korte enquete aan dat een Charity Avond met zo’n 60 personen als ideaal wordt gezien. December is misschien niet de meest ideale maand, aangezien veel leden niet meer aan de CDS verblijven rond de feestdagen.

Gezien de ruimhartige prijzenpot en het beperkt aantal aanwezigen ging vrijwel iedereen met mooie prijzen naar huis. De opbrengst van de Charity loterij liep op tot 2500 euro. Een aanzienlijk opbrengst voor de Bancosol! Klik hier voor meer fotos.

Charity 2012

Carlos Zamorra, banco de alimentos MarbellaDe voedelbank Marbella is het beoogde Charity doel van de Marbella Dutch Business Club voor dit jaar. Op 7 november was Carlos de la Torre Zamora onze gastspreker. Graag vertelt hij wat meer over ‘zijn’ Bancosol, de voedselbank Marbella. Op de website ‘ banco de alimentos Marbella’ lees je meer over deze charitatieve instelling.

In het nieuws lezen we momenteel veel over voedselbanken en het goede werk dat zij verrichten. Carlos de la Torre Zamora geeft graag een kijkje achter de schermen. Hier alvast in het kort enkele kerngegevens over de voedselbank Marbella:

  • Het coördinatiepunt van de voedselbank Marbella bereikt 10.000 behoeftige personen per dag
  • De voedselbank Marbella werkt met 5 vrijwilligers en 25 erkende bedrijven/instellingen die de distributie van levensmiddelen verzorgen
  • Een geavanceerde coördinatie zorgt voor een eerlijke verdeling van de levensmiddelen